Dragi pacienți,

Am plăcerea să vă anunț ca vom deschide un Grup de Psihoterapie adresat pacienților cu afecțiuni cronice.

Pacienții cu boli cronice experimentează mai multe etape emoționale de la apariția primului simptom pană la acceptarea bolii. În urma bolii pot suferi pierderi considerabile si adesea este necesar să își adapteze aspiratiile, stilul de viață și locul de muncă. Pot fi incapabili de a se mai angaja în activități semnificative și asta îi poate face să se izoleze social. Mulți se întristează de situația lor înainte de a se adapta la ea, alții pot avea suferință prelungită și pot dezvolta tulburari psihiatrice, cele mai frecvente fiind depresia și anxietatea.

Este esențial ca depresia pacienților cu afecțiuni cronice să fie diagnosticată și tratată. Chiar și depresia usoară poate reduce motivația pacienților de a-și urma tratamentul = scade aderența acestora la tratament.

Depresia și lipsa de speranță subminează capacitatea pacientului de a face față durerii și pot exercita un efect coroziv asupra relațiilor de familie.

Mai multe despre ceea ce aduce “rolul de pacient”, puteti găsi aici. https://psihologiebucuresti.ro/2020/11/26/ce-aduce-cu-el-rolul-de-pacient/

Mai multe informații despre Psihoteria de grup, puteți găsi aici https://psihologiebucuresti.ro/servicii/

Cine suntem noi?

Delia Dumitru – Psiholog Clinician si Psihoterapeut pentru grupuri – Psihodramă. Am privilegiul să lucrez în mediul Corporate de mai bine de 14 ani, de a fi lucrat cu medici, de asemenea de a fi lucrat cu pacienti și cu Asociațiile de Pacienți. Știu cum stresul, anxietatea, necunoscutul, nedreptatea și presiunea pot afecta o persoană și pe familia acesteia.

Mircea Gall – Psihoterapeut cu două abordări diferite: Analiză Tranzacțională și Psihodramă. Consider grupul psihoterapeutic ca fiind mediul cel mai favorizant pentru vindecare si dezvoltare personala.

De mai mulți ani conducem împreună grupuri de Psihoterapie adresate pacientilor cronici.

Vă așteptăm cu drag!